torsdag 29 oktober 2009

33 dagar kvar...


Joakim skriver...

Tiden går så himla fort.
Det är konstigt egentligen, för när man längtar efter något så brukar det kännas som tiden står stilla, men det kan jag inte påstå att det känns som nu.
När vi bokade resan i februari (om jag minns rätt) så var det 297 dagar kvar och nu är vi nere på 33 ynka dagar, eller snarare 32 och några timmar i skrivande stund.

Det pirrar i magen, rejält!
Förra måndagen var vi på en dagstur till Göteborg och thailändska konsulatet som vi skrev i förra inlägget. Igår fick vi en avi om att passen var klara och stämpeln för vårt turist visa är inristat i blått bläck! Rekordtid tycker jag, (1 ½ vecka). http://www.thaiconsulate.se/visa.htm

Rekommenderar att ni skickar era ansökningar dit, eller åker dit personligen om ni inte förstår ansökan (vilket vi inte gjorde) Fördelen med thailändska konsulatet i Göteborg är att man inte behöver åka dit personligen för att ansöka om visum, vilket man måste göra i Stockholm på ambassaden.

Idag har vi varit lediga båda två och har uträttat lite ärenden på stan. Vi var på apoteket och införskaffade lite tabletter och solskyddsfaktor. Lika bra att köpa på sig ett starkt skydd i början, eftersom solen kommer grilla våra kroppar till pepparkakor innan jul.
Sen var ju det där problemet med lås till våra backpackerväskor. Vi letade runt på stan efter någon lagom billig men smart lösning. Stadium och Intersport imponerade inte på oss med deras tomma lager och Åhléns kändes heller inte som bästa lösningen. Jag googlade istället och hittade ett perfekt lås på: http://www.outnet.se/scandinavian-outdoor/hem.php
Ett vajerlås med kombination som även var TSA-klassat. (TSA = Flygplatsen kan låsa upp med en nyckel som bara dom har istället för att skära upp ryggsäcken eller klippa sönder låset) Så nu kan vi låsa våra väskor utan trubbel.

Så nu har vi knappt något kvar att fixa egentligen. En 33 dagar lång väntan på paradiset bara.

Som ni kanske sett, så har jag även lagt in en besökslogg här på högerkanten, så nu kan jag hålla koll på hur många som är inne men ändå inte kommenterar ;) Skärpning!

Happy Halloween!

Inga kommentarer: